Råd for konkurranser

NOEN GODE RÅD OG TIPS:

OBS! Dette er gode råd, ikke regler. 

BRIEFING: Del opp banen i 2-5 biter, og lær deg banen som mønstre og figurer – en sirkel, en S, en bue etc. Det er lettere å huske enn 20 hindre. Bestem deg for startpunkt, se hva hunden ser fra start og der du er i tvil om føringen. Øv deg på dine oppgaver på banen. Sett deg som mål å nå frem dit hunden trenger deg mest, og la den jobbe selvstendig der den kan slik at du rekker å plassere deg videre – for eksempel finner hunden som oftest veien ut av rørene selv når de først har kommet inn – da kan du forte deg til der du trenger å være når den kommer ut! 

START:

  • Plasser hunden med god avstand til første hinder så den ikke river.
  • Plasser den slik at den ser riktig vei i en smart vinkel så den bare ser riktige hindre foran seg.
  • Når du står klar ved start, er det lurt å vente med å ta av båndet til dommeren har blåst i fløyten og gitt startsignal, så du unngår å starte for tidlig. Dommer kan nemlig ikke gi startsignal før tidtager, banepersonell og alle hindrene er klare, og må diske deg hvis du starter før alt er klart.
  • Du har god tid på deg til å starte etter startsignalet, så ikke stress!
  • TA AV BÅNDET OG HALSBÅNDET OG KAST DET PÅ BAKKEN. Hunden skal være helt naken – flåtthalsbånd skal også av.
  • Hvis hunden skal sitte igjen fra start, er det lurt å vente til du har kontakt før du starter. Det er også lurt å starte sammen med hunden så raskt at den ikke rekker å tenke, for eksempel med å lede den i en sirkel og så starte, eller slipp og løp-teknikk.
  • Hvis hunden tyvstarter etter at dommer har blåst – bare løp med den – fordi du ikke kan starte på nytt etter at hunden har tatt første hinder! 

BORD:

Gi hunden en oppgave så den ikke mister konsentrasjonen mens dere venter, fordi 5 sekunder er lenge for en hund. Sitt eller dekk er gode oppgaver som lettere holder den fokusert og rolig.

Hvis du skal gå ifra hunden på bordet, hold ev. bli-signal med armen/hånden tydelig oppe hele tiden.

Hund som hopper opp på bordet feil vei første gang eller kryper under bordet dømmes vegring. Når den sklir av bordet før 5 sek er det banefeil, men hunden må opp igjen og tellingen starter om igjen. Dommer teller 5-4-3-2-1-KJØR! 

SLALOM:

Ikke gå for tett inntil hunden, da presser du den vekk. Det gjelder særlig inngangen. 

FØRING:

Se og pek dit hunden skal, og beveg deg i den retningen hunden skal – enten du går fremover eller rygger. Prøv å være i bevegelse hele tiden. Unngå å se mot feller/feil hindre. Få heller hundens hode og oppmerksomhet rettet dit den skal, da ser den ikke feil hindre. Sidebytter foran hunden (snurr eller blindbytte) kan bare skje om du er så langt foran den før sidebyttet at du rekker det. Sidebytter foran hunden kan skje på rett og buet linje.

Sidebytter bak hunden betyr at du må være bak hunden, og skal alltid bety at hunden skal svinge straks.

LYKKE TIL! HUSK Å HA DET GØY!

Anne Christine Brenne

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s