Ikke ert en hund

ALDRI ert en hund du møter på tur eller på trening, uansett hva du synes om den! ALDRI la noen erte din hund!

• ALDRI ert en hund du møter på tur eller på trening, uansett hva du synes om den! For det første er det asosial og umenneskelig oppførsel som du bør holde deg for god til. For det andre: hunder forstår ikke erting, og oppfatter mange ting som frustrerende og provoserende: at du stopper og ser på den/snakker til den gjennom gjerdet til dens hage eller der den står bundet, men uten at den kan nå deg, langvarig stirring på den, eller at du stopper med din hund like foran den uten at den kan nå dere. Ekstra ille er det om du med vilje belønner din hund rett foran nesen på den. Da ødelegger du for eieren i forhold til at hunden kan få et dårlig forhold til andre hunder som ligner din, og kan gjøre det vanskeligere for denne eieren å få til treningen sin for eksempel på agilitybanen! Det kan også bli upraktisk for deg hvis denne hunden begynner å trene sammen med deg, fordi din hund og denne hunden kanskje ikke klarer å være på tilstøtende baner samtidig.

• ALDRI la noen erte din hund! Dyr forstår ikke spøk og erting, de blir bare lei seg, provosert eller frustrert – og noen blir også sinte. Hunden vil ofte unngå å ta det ut på deg, men det er vanlig at den lar det gå ut over andre hunder eller små barn – og dermed kan de over tid utvikle seg til asosiale, ekle hunder som jo ingen vil ha!

• Bruk heller hundenes og menneskenes høflige dempetegn for å signalisere at du ikke vil provosere eller ha kontakt – se vekk, lat som om du ikke ser den andre hunden, gå rolig videre forbi den andre den, og hold god avstand til hverandre hele tiden! Det er normal hunde- og folkeskikk!

Anne Christine Brenne

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s